We helpen mensen
verhuizen sinds 2004
Internationaalverhuisadvies.nl is onderdeel van Sirelo

Bespaar tot wel 40% op je verhuiskosten

Ontvang tot 5 gratis offertes van verhuisbedrijven

Gratis en zonder verplichtingen
Onze service helpt dagelijks meer dan 200 mensen verhuizen
Een netwerk van meer dan 500 verhuisbedrijven
100% gratis service, zonder verplichtingen

Offerte leeshulp Intercontinentaal

Een offerte voor een Intercontinentale verhuizing bestaat vaak uit diverse onderdelen, zoals inpakken, demonteren, laden, transport, opslag, lossen en verzekeren. Deze onderdelen worden hieronder behandeld.

Inpakken en demonteren
Inpakken en demonteren zijn arbeidsintensieve en dus kostbare diensten. Ondanks de kosten, voorkomt u hiermee moeite, tijd en mogelijke verhuisschade . Het is aan te raden kostbare en breekbare goederen door vakkundige verhuizers te laten inpakken. Zeker bij een intercontinentale verhuizing, waarbij het transport in een zeecontainer aan meer beweging onderhevig is dan met een verhuiswagen. Dit kan ook gelden voor demontage van groter meubilair. Hiermee wordt het risico op schade aanmerkelijk beperkt. Natuurlijk bespaart u op uw verhuiskosten door veel zelf te doen (zie verhuistips). De kosten voor inpakken en demonteren zijn gebaseerd op het benodigde aantal arbeidsuren.

Laden
Het laden van de verhuizing in de verhuiswagen of container is ook arbeidsintensief. In bijzondere omstandigheden is hiervoor een verhuislift nodig. Dit wordt dan apart genoemd. De kosten van het laden worden bepaald o.b.v. het aantal uren en zijn dus afhankelijk van de toegankelijkheid van de woning, het aantal verdiepingen, bijzondere omstandigheden en het aantal kubieke meters.

Transport
Het transport naar de opslaglocatie van de verhuizer vindt plaats met een verhuiswagen. Daar kan de inboedel overgeladen worden in een container of andere (internationale) verhuiswagen. Vaak gaan er meerdere verhuizingen in zo’n verhuiswagen. Soms zelfs vijf tot zes verhuizingen met meerder bestemmingen. Ervaren internationale verhuizers zorgen voor een gedetailleerde inventarislijst en merken de goederen met nummers. Hierdoor is er een duidelijke scheiding aangebracht. Uiteraard betaalt u meer voor een grotere afstand of verschillende laad- c.q. loslocaties. De inslag in een zeecontainer of luchtvrachtkist vindt meestal plaats bij de opslaglocatie. De productie van een kist (op maat) wordt vaak apart in rekening gebracht. De kosten van het intercontinentaal transport worden voor een groot deel bepaald door het containertransport. De kosten verschillen hierbij per rederij en vaarschema (vraag hiernaar!). Luchttransport is de kostbaarste manier . Door het combineren van de verhuizingen kan een gespecialiseerde internationale verhuizer is het mogelijk om u vaak een gunstig tarief te kunnen bieden. Voor een intercontinentale verhuizing is vooral het aantal kubieke meters, de afstand en de combinatiemogelijkheden met andere verhuizingen van belang. Doordat de rederijtarieven vaak in dollars zijn, is deze wisselkoers ook bepalend.

Opslag
Het is mogelijk gebruik te maken van tijdelijke opslag van inboedel bij de internationale verhuizer. Dit kan veel moeite en geld besparen (zie opslag tips). Voor het opslaan betaalt u opslagkosten, handlingskosten (voor de in- en uitslag van de goederen) en eventueel een verzekeringspremie . De opslagkosten zijn gebaseerd op de grootte van de boedel en de opslagtermijn. De handling is gebaseerd op het aantal kubieke meters. De verzekering spremie wordt bepaald door op de waarde die u zelf opgeeft.

Lossen
Het lossen van de verhuizing vindt vaak plaats door de lokale verhuizer in het land van bestemming. De internationale verhuizer zal hierbij gebruik maken van zijn netwerk aan agenten, waarbij u kiest voor de zekerheid van een geselecteerde kwaliteitsverhuizer. Bij het lossen heeft de afstand vanaf de haven c.q. vliegveld tot aan uw definitieve bestemming invloed op de verhuiskosten. Evenals de bereikbaarheid van uw woning (oprijlaan, smalle straten, lift?). zijn De kosten van lossen worden verder bepaald door de loonkosten in het land van uw bestemming.

Verzekeren
Een schadeverzekering kan bij een verhuizing van groot belang zijn: het blijft tenslotte mensenwerk. Uw inboedel valt bij de gespecialiseerde verhuizers altijd onder zijn eigen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor betaalt u geen extra premie. Het wordt geadviseerd om voor volledige dekking een all risk transportverzekering af te sluiten. De kosten hiervan bestaan uit eenmalige poliskosten en een percentage van de waarde die uw wilt verzekeren (zie verzekeren).


Links:

Waarom Internationaalverhuisadvies.nl

Bespaar

Bespaar tot wel 40%

Gratis

100% gratis service en geen verplichtingen

Snel/gemakkelijk

Bespaar tijd, het duurt maar 1 minuut

Beoordelingen

Vergelijk verhuisbedrijven gebaseerd op prijzen en beoordelingen

Stressvrij verhuizen

Ontvang offertes in 3 simpele stappen
Vul het offerteformulier in
Het invullen kost je slechts twee minuten. Wij ontvangen vervolgens je aanvraag.Je ontvangt tot 5 offertes
Wij koppelen je offerteaanvraag aan 5 passende verhuisbedrijven. Je ontvangt van ieder verhuisbedrijf een vrijblijvende offerte.Vergelijk op basis van prijzen en reviews
Je kunt nu de verhuizers vergelijken op prijs én kwaliteit. Zo bespaar je tot wel 40% en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Ontvang 5 gratis offertes

Veelgestelde vragen

+
Wat kost een verhuizing?
Iedere verhuizing is uniek, daardoor is een schatting van de kosten vrijwel nooit accuraat. Daarom hebben we voor jou een snelle en gemakkelijke manier gecreëerd om offertes te ontvangen speciaal voor jouw verhuizing. Je hoeft alleen het bovenstaande formulier in te vullen, waarna je tot 5 gratis offertes ontvangt van verhuisbedrijven.
+
Hoe ontvang ik offertes?
Door het invullen van het offerteformulier zullen we je aanvraag koppelen aan maximaal 5 geschikte verhuisbedrijven in onze database. Deze zullen je offerte-aanvraag ontvangen en zullen je vervolgens offertes opsturen.
+
Ik moet verhuizen. Wat moet ik doen?
Afhankelijk van de grootte van de verhuizing is de eerste stap vaak het kiezen van het juiste verhuisbedrijf. We raden je aan om altijd verhuisbedrijven te vergelijken, omdat iedere verhuizer andere prijzen hanteert. Door het invullen van ons offerteformulier kun je gratis offertes van maximaal 5 verhuisbedrijven ontvangen.
+
Hoe vind ik een verhuisbedrijf?
Door simpelweg ons formulier in te vullen ontvang je contactgegevens van maximaal 5 verhuisbedrijven die jouw verhuizing kunnen doen. Je zult het eerste contact hebben binnen een werkdag.
Ontvang 5 gratis offertes